| Bahagian Hal Ehwal Pelajar

[07/01/2020] Majlis Watikah Pelantikan Jawatankuasa Pemilihan Majlis Perwakilan Pelajar Sesi 2019/2020

Ringkasan Artikel

Seramai lebih kurang 164 org pelajar pelbagai jurusan dan tahun pembelajaran telah dilantik oleh YBhg. Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar & Alumni UPM. Pelantikan ini merupakan hasrat YB Menteri Pendidikan Malaysia dalam merealisasikan hasrat melahirkan pelajar yang holistik dan bersahsiah tinggi. JPMPP ini akan di Pengerusikan oleh Saudara Muhammad Fazril Aiman Mohd Nor dan proses pemilihan akan bermula pada awal tahun hadapan.

Seramai lebih kurang 164 org pelajar pelbagai jurusan dan tahun pembelajaran telah dilantik oleh YBhg. Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman Timbalan Naib Canselor Hal Ehwal Pelajar & Alumni UPM. Pelantikan ini merupakan hasrat YB Menteri Pendidikan Malaysia dalam merealisasikan hasrat melahirkan pelajar yang holistik dan bersahsiah tinggi. JPMPP ini akan di Pengerusikan oleh Saudara Muhammad Fazril Aiman Mohd Nor dan proses pemilihan akan bermula pada awal tahun hadapan.

YBhg. Prof. Dr. Mohd Roslan Sulaiman melahirkan rasa amat teruja untuk melihat bagaimana proses pemilihan yang akan dijalankan buat kali pertama oleh pelajar secara 100%. Beliau mengucapkan setinggi-tinggi tahniah dan ucapan selamat maju jaya kepada semua JPMPP yang dilantik hari ini dan berharap agar semuanya berjalan dengan lancar seperti yang dirancang.

@uniputramalaysia
#weloveupm